Αυστηρή προειδοποίηση Αποστολάκη: «Όποιος αμφισβητήσει εδάφη μας θα λάβει συντριπτική απάντηση»

«Όποιος αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση. Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει», είπε απευθύνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, κατά την ομιλία του στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, προσθέτοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Ο κ. Αποστολάκης προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, σχετικά με τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Πεντάγωνο στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου, αλλά και για την πτήση με ελικόπτερο του Πάνου Καμμένου πάνω από τα Ίμια αμέσως μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο.

«Δεν τέθηκαν εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας τα δύο αεροσκάφη. Η πτήση ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης και πέρασε πάνω από το Πεντάγωνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα» είπε.

Αναφορικά με τις πτήσεις του κ. Π. Καμμένου, ο νέος υπουργός Άμυνας, είπε: «ο κ. Καμμένος είναι πιλότος ελικοπτέρου. Ξέρει να πετάει το συγκεκριμένο ελικόπτερο και δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας».

 

ΑποστολάκηςΒουλήεδάφηΚαμμένοςπροειδοποίησηπτήσειςΤουρκία