Πού είναι τα... 4 πτυχία του πρώην διοικητή του Κρατικού Νίκαιας; - Παραιτήθηκε άρον - άρον

Στις αρχές του 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης προσδιόριζε τα τρία κριτήρια για την επιλογή των νέων διοικητών των νοσοκομείων της χώρας ως εξής: «α) Να είναι “καθαροί”, δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να “ξέρουν γράμματα”, δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης».

Προφανώς τις προϋποθέσεις αυτές πληρούσε απόλυτα και ο κ. Μπούτος, ο οποίος διορίστηκε τον Αύγουστο της χρονιάς εκείνης στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων»-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» με τριετή θητεία.

Στη σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 5ης Αυγούστου 2016 και υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή του, ο κ. Μπούτος αναφέρεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αρχή της έρευνας

Σύμφωνα με το «ΘΕΜΑ» τον περασμένο Σεπτέμβριο , και ύστερα από καταγγελίες οι τίτλοι σπουδών του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας μπήκαν στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) . Και άρχισς να ξετυλίγεται το κουβάρι…

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, ο κ. Μπούτος καταγραφόταν στο σύστημα Απογραφής ως κάτοχος υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένου, αναγνωρισμένου και συναφούς με το αντικείμενο του κλάδου του διδακτορικού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βάσει έγγραφης απάντησης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την αρχική εισαγωγή των στοιχείων του στην απογραφή, την έκανε ο ίδιος ο κ. Μπούτος,  και εν συνεχεία πραγματοποίησε την υπαγωγή, επικαιροποίηση και επιβεβαίωση των στοιχείων του στο Μητρώο» μια που ήταν και πιστοποιημένος διαχειριστής του συστήματος της απογραφής ως διοικητικός διευθυντής.

Ούτε το διδακτορικό, ούτε οι άλλοι τρεις τίτλοι

«Εντούτοις διδακτορικό δίπλωμα δεν βρέθηκε καταχωρημένο στον τηρούμενο  ατομικό υπηρεσιακό φάκελο του ανωτέρω υπαλλήλου, ούτε και τα λοιπά σχετικά με τον τίτλο στοιχεία, όπως επίσημη μετάφραση, πράξη ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ κ.λπ.»

Οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης αποκαλύφθηκαν όταν κατά τον επιτόπιο έλεγχο «δεν βρέθηκαν και λοιποί τίτλοι που εμφανίζονταν στο σύστημα της απογραφής, ομοίως ως υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένοι, όπως: 1) Μεταπτυχιακό δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, 2) πτυχίο Μαθηματικών από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και 3) πτυχίο Φιλοσοφίας από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Ανύπαρκτοι

Από το ΕΚΠΑ, με έγγραφη απάντησή του γνωστοποιήθηκε στο ΣΕΕΔΔ ότι δεν βρέθηκαν στο αρχείο των αντίστοιχων σχολών οι ως άνω τρεις επικαλούμενοι τίτλοι που φέρεται να έχουν εκδοθεί από το εν λόγω ΑΕΙ (Μεταπτυχιακό Οικονομικών Επιστημών, Πτυχίο Μαθηματικών και Πτυχίο Φιλοσοφίας)»! Δηλαδή, τη στιγμή που ο κ. Πολάκης διόριζε τον συγκεκριμένο δημόσιο υπάλληλο διοικητή νοσοκομείου, οι 4 πανεπιστημιακοί τίτλοι του στο «βαρύ» υπηρεσιακό βιογραφικό του ήταν ανύπαρκτοι!

Παράλληλα, «όταν ζητήθηκε εγγράφως από τον υπάλληλονα προσκομίσει τους φερόμενους στο σύστημα απογραφής και στα έντυπα αξιολόγησης τίτλους σπουδών του οι τίτλοι δεν προσκομίστηκαν». Αντί αυτού ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και παρά το γεγονός ότι η θητεία του στο νοσοκομείο έληγε τον Αύγουστο του 2019, έσπευσε να υποβάλει την παραίτησή του στον κ. Πολάκη, η οποία έγινε αποδεκτή την παραμονή των Χριστουγέννων με τη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία μάλιστα φέρει την υπογραφή του κ. Πολάκη, να δημοσιεύεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2018!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συγκεκριμένη έκθεση του ΣΕΕΔΔ έχει  αρμοδίως για έλεγχο, ενώ ζητείται  και από τον υπουργό Υγείας, να προβεί σε δικές του σχετικές ενέργειες».

 

διοικητήςΚρατικό ΝίκαιαςΜπούτοςπτυχία