Μητσοτάκης: Κακοστημένο Θέατρο - Τσίπρας και Καμμένος σε απόλυτη συνεννόηση

Δεν πιστεύω τον Πάνο Καμμένο για το λόγο που είπε ότι πήρε «διαζύγιο» με τον Τσίπρα. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όχι δεν πιστεύω τον Καμμένο. Οι δύο των ΑΝΕΛ παραμένουν υπουργοί και οι δύο δεν διαγράφονται από τους ΑΝΕΛ, ώστε να μείνουν στη Βουλή. Είναι μία συνεννοημένη αποχώρηση. Είναι ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο. Απλά πλέον συγχωνεύτηκαν και αποτελούν ένα. Βλέπουμε μία βαθιά έκπτωση στην πολιτική ζωή.

«Τσίπρας-Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση, είναι ένα κακοστημένο θέατρο για να βολευτούν και οι δύο», τόνισε.

Δεν υπάρχει νέα αρχή.  Ο Καμμένος θα δώσει τη δυνατότητα να μείνει στην κυβέρνηση. Τώρα δανείζει τους βουλευτές του και δίνει τη δυνατότητα στον Τσίπρα, να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, σημαίνει ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης να αναλογιστούν τι πάνε να κάνουν και επεσήμανε ότι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση. Είναι τα κοινά του με τον κ. Καμμένο» τόνισε και ανέφερε πως τον προσεγγίζουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν ΝΔ για πρώτη φορά.

«Στόχος μας η σταθερότητα και η αναγέννηση της χώρας» τόνισε.

«Αν κρίνω από τις δηλώσεις βουλευτών που ανακάλυψαν ξαφνικά τη γοητεία Τσίπρα είναι πιθανό να πετύχει τον στόχο των 151. Δεν θα απολαμβάνει όμως την εμπιστοσύνη του λαού. Η πιο καθαρή λύση είναι εκλογές τώρα. Επιμένω σε διαφορετικό ύψος και ήθος εξουσίας» είπε.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για τη διενέργεια εκλογών, επισημαίνοντας πως η προεκλογική περίοδος είναι μια ευκαιρία για να«ξεσαλώσει ο Αλέξης Τσίπρας με διορισμούς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον Πάνο Καμμένο για την πρόταση μομφής λέγοντας πως κινείται με «τραγικότητα. Είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Αν συμφωνούσαμε ότι η ονομασία των Σκοπίων ήταν Χώρα της Κεντρικής Βαλκανικής με μακεδονική εθνικότητα, αυτό δεν θα μας άρεσε. Τέτοια στοιχεία κρύβουν αλυτρωτισμό από τους γείτονές μας. Η θέση της ΝΔ δεν έχει αλλάξει, είναι στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν αναγνώρισε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα γιατί ήξερε τους κινδύνους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Ο Ζάεφ έχει τη δυνατότητα να δηλώνει Μακεδόνας και εγώ αυτό δεν θα το δεχτώ. Θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία και αν μεσολαβήσουν εκλογές δεν θα επικυρώσουμε τη Συμφωνία», τόνισε.

 

TσίπραςθέατροΚαμμένοςΜητσοτάκηςσυνεννόηση