Μέρκελ: Αναμένω τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Τις τελικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναμένει η Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, η γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τα σχέδιά της αναφορικά με το χρέος ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του έλληνα Υπουργού Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ζητά πλέον διαγραφή αλλά ανταλλαγή του ελληνικού χρέους. “Δεν θέλω να σχολιάσω μεμονωμένα όλες τις λεπτομέρειες που διαδίδονται” σημείωσε με νόημα.

«Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη πάνω στη θέση της, κάτι που είναι παραπάνω από κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς πόσες λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα», τόνισε σύμφωνα με το Reuters η γερμανίδα Καγκελάριος και πρόσθεσε πως περιμένει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να πάρει και η ίδια θέση στο θέμα.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις Μέρκελ έρχονται δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο.

Μέρκελπροτάσεις