Σαμαράς: Δεν φταίω εγώ για το πρόβλημα πρωτοκόλλου με την παράδοση-παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου

Την ανασυγκρότηση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας με τη συγκρότηση ενός άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο θα μετέχουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού ανακοίνωσε το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματος δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα συνέβησαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά επιχειρήματα, τόνισε ότι το βράδυ των εκλογών του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη και υποστήριξε ότι την επομένη ημέρα το γραφείο του Πρωθυπουργού ζήτησε πληροφορίες για τυπική παράδοση. «Δεν είχα καμία εικόνα για το αν θα πήγαινε ο Τσίπρας στο γραφείο του. Αν το γνώριζα, θα ήμουν παρών γιατί τον είχα πάρει ήδη τηλέφωνο για να τον συγχαρώ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι νέα Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για Αντιπρόεδρος θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης και τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων θα αναλάβουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Κεντρικό μέλημα την επόμενη ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει η στήριξη της μεσαίας τάξης, σημειώνοντας με νόημα ότι «εμείς δεν θα κάνουμε καταστροφική αντιπολίτευση, εγώ δεν θα λέω όχι σε όλα όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».

Σημειώνεται ότι λιγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο τέως πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον επίτροπο της χώρας στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον οποίο και συνομίλησαν για το ενδεχόμενο ο κ. Αβραμόπουλος να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην εκλογική επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου λέγοντας ότι η παράταξη κατάφερε να μείνει αλώβητη καθώς έχασε το μικρότερο ποσοστό που έχασε κόμμα στην Ευρώπη που εφάρμοσε αυστηρή λιτότητα. Αναφέρθηκε ειδικά στην επίδοση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου η ΝΔ κατάφερε οριακά να αυξήσει τις δυνάμεις της παρά τις προβλέψεις ότι θα ήταν το Βατερλώ της.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη όμως ο πόλεμος που δεχθήκαμε με την αποσυσπείρωση τα τελευταία 24ωρα πριν τις εκλογές με τις φήμες για απίστευτα ποσοστά επηρέασαν τους ψηφοφόρους μας» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε ότι προεκλογικά «δεν καλλιεργήσαμε το φόβο, επισημάναμε τους κινδύνους και είπαμε την αλήθεια» καλώντας τα μέλη του κόμματος να μην διαψεύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών που βλέπουν την ΝΔ ως δύναμη εγγύησης και σταθερότητας.

«Από εδώ και μπρος θα φανεί αν αυτό που προειδοποίησα είναι κατασκευασμένος φόβος ή προειδοποίηση για την αλήθεια». Ξεκίνησε την κριτική του για τις πρώτες κινήσεις της νέας Κυβέρνησης σημειώνοντας ότι, πριν καλά καλά αναλάβουν, «εξήγγειλαν κατάργηση του ΑΣΕΠ, στον αέρα και η συμφωνία με την Cosco, στον αέρα η συμφωνία για τα περιφερειακά αεροδρόμια, στον αέρα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όπου πρώτος ο γνωστός κύριος Φωτόπουλος πανηγύρισε».

«Αυτά δεν θα αυξήσουν την ανεργία, δεν θα αυξήσουν τα ελλείμματα, δεν θα δημιουργήσουν συνθήκες ύφεσης;» διερωτήθηκε ο κ Σαμαράς.

Και κατέληξε λέγοντας ότι η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα.

Σαμαράς