Καταδικάζει το «Λιμάνι της Αγωνίας» τη φασιστική επίθεση στη «Φαβέλα»: Να κλείσουν άμεσα τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής»

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η χθεσινοβραδινή θρασύδειλη επίθεση τάγματος εφόδου της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κατά του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Φαβέλα» στον Πειραιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Φαβέλα» γίνεται στόχος των φασιστοειδών που αλωνίζουν στην πόλη μας, όμως χθες υπήρξαν και πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία νοσηλεύεται με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονική ενέργεια και απαιτεί να κλείσουν άμεσα τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», όπου σχεδιάζεται η εγκληματική δράση της οργάνωσης και εκκολάπτονται τα τάγματα εφόδου.

Παράλληλα, εκτιμούμε ότι πρέπει επιτέλους να τελειώνει η δίκη της ΧΑ, γιατί όσο αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο αυτό το φασιστικό μόρφωμα αποθρασύνεται, εκφοβίζοντας και προκαλώντας την ελληνική κοινωνία με τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Έχουμε χρέος -η Δημοτική Αρχή, οι φορείς, οι συλλογικότητες και κάθε δημοκρατικός και αλληλέγγυος πολίτης- να αντιδράσουμε σθεναρά και να εξοστρακίσουμε τους φασίστες από τις γειτονιές του Πειραιά, διαδίδοντας με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στη «Χρυσή Αυγή».

επίθεσηΛιμάνι της αγωνίαςφαβέλαΧρυσή Αυγή