"Ανησυχώ και φοβάμαι για ατύχημα Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο", λέει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

Τον φόβο του ότι μπορεί να προκληθεί ατύχημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή το περιστατικό της Κυριακής, όταν η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε την προσέγγιση του Πάνου Καμμένου στα Ιμια.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα..» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ που θα προβληθεί το βράδυ της Τρίτη, σχολιάζοντας ότι « Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».

Για το Σκοπιανό

Για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Σκοπιανού, ο κ. Πάιατ είπε, «Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης.

Επίσης, αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

ΕΛΛΑΔΑΗΠΑπρέσβηςΣΚΟΠΙΑΝΟΤζέφρι ΠάιατΤουρκία