Ανασκευάζει ο Κοτζιάς για την συνέντευξη Ερντογάν στον ΣΚΑΙ: Δεν μέμφομαι τον δημοσιογράφο

Σε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του για την συνέντευξη του Ερντογάν στον ΣΚΑΙ και στον Αλέξη Παπαχελά, προχώρησε σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε «αποκαλύψει» το «παρασκήνιο» αυτής της συνέντευξης, εμπλέκοντας και τον Τούρκο παραγωγό του «Survivor», κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο υπουργός κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, στοχοποίησε τον διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά για τη συνέντευξη που πήρε από τον Τούρκο πρόεδρο, λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα.

«Ποιος άνοιξε το θέμα της Λωζάνης εκεί; Ποιος επέμενε συνέχεια και δεν του έφτασε η πρώτη απάντηση που δεν είχε κανένα πρόβλημα και επανέρχονταν; Αυτοί οι οποίοι άλλαξαν τη συνέντευξη του Προέδρου της Τουρκίας», είχε πει ο Ν. Κοτζιάς, αναφερόμενος σε μια ερώτηση που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θεωρείται αυτονόητη υποχρέωση να την υποβάλλει στον Τ. Ερντογάν όποιος δημοσιογράφος βρισκόταν απέναντί του, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε συμφωνήσει να δώσει τη συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και πως τον «μετέπεισε ένας Τούρκος παραγωγός του Survivor».

Ωστόσο, σήμερα ο κ. Κοτζιάς ανασκέυασε τις δηλώσεις τους λέγοντας πως «δεν μέμφομαι τον δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη», αλλά όμως επιμένει στην άποψη του ότι υπήρξε “παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού ajun ilijali προκειμένου να δώσει τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ”.

ΚοτζιάςΣΚΑΪΤαγίπ Ερντογάν