Προτροπή της Ρωσίας προς την Ελλάδα για αποχώρηση από την ΕΕ

Η Ρωσία προτρέπει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Γεωργίας, Νικολάι Φιοντόροφ.

“Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα οικοδομήσουμε δικές μας σχέσεις μαζί της και η απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων δεν θα ισχύει γι’ αυτή”, τόνισε.

Η δήλωση έγινε την Παρασκευή στο Βερολίνο, στο πλαίσιο διεθνούς έκθεσης τροφίμων, αγροτικών προϊόντων και κηπουρικής, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας, πρόκειται για “γεωπολιτική βόμβα”, όπως την χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Μια τέτοια δήλωση, δικαιολογεί τους φόβους της βρετανικής Telegraph, αλλά και άλλων ξένων ειδησιογραφικών πρακτορείων (και όχι μόνο), πως δηλαδή, η Ελλάδα οδεύει σε μετωπική σύγκρουση με την Ευρώπη, έχοντας πλέον και την πλήρη στήριξη της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι γνωρίζουν πως η πλειονότητα του ελληνικού λαού βλέπει φιλικά τη χώρα του Πούτιν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και ότι η κρίση του ευρώ τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση, ώστε να προτείνουν μια εναλλακτική “κάλυψη” στην Ελλάδα από τη Ρωσική Αρκούδα.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που η Ελλάδα, αλλά και κάποια κράτη της ΕΕ, έχουν ζητήσει την τελευταία, (τουλάχιστον), πενταετία, να διευρύνουν και σε άλλους τομείς τις εξαγωγές τους, πέραν των γεωργικών.

Κάτι που όπως δήλωσε ο Ν.Φιοντόροφ, εξετάζεται από τη Ρωσία.

αποχώρησηΕΕΕΛΛΑΔΑΡωσία