Για το ασφαλιστικό σύστημα είπε πως ανεργία και PSI το έχουν εκτρέψει από τις βάσεις του και πως υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Για το φορολογικό σύστημα ανέφερε πως στόχος είναι να επανέλθει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.
Εστιάζοντας στα εργασιακά ζητήματα, ο κ. Δραγασάκης είπε πως το Μνημόνιο είναι παράνομο διότι καταργεί τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, ενώ ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για την επανόρθωση των αδικιών. «Με τη συμπαράσταση του ILO θα επαναφέρουμε τα εργασιακά δικαιώματα. Προφανώς δεν θα μας εγκαλέσουν διότι θα εφαρμόσουμε τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε πάντως πως για να αντιμετωπισθεί η ανεργία με συμβατικούς τρόπους θα πάρει πολλά χρόνια και για το λόγο αυτό απαιτείται ένα ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης που θα δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας μόνιμης και προσωρινής απασχόλησης.
«Μετά από την υποτίμηση των κινητών αξιών, την υποτίμηση των ακίνητων έχουμε απαξίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Πρέπει να αντιστρέψουμε την πορεία υποτίμησης και φθοράς», τόνισε.
Ο ίδιος εστίασε στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας πως αυτή δεν πρέπει να ελέγχεται από κόμματα και μηχανισμούς. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα σημερινού Υπουργείου με 3 Υπουργούς και Υφυπουργούς που έχουν συνολικά 80 ειδικούς συμβούλους. «Πρέπει να τελειώσουμε με τις στρατιές συμβούλων που υπάρχουν σε κάθε υπουργείο», ξεκαθάρισε.
Όπως είπε, η οικονομική και κοινωνική κρίση μετεξελίχτηκε σε κρίση θεσμών και αξιών, οδηγώντας σε ένα άγριο ατομικισμό και στη καθολική απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη ρήση της Μέρκελ και του Σόιμπλε πως την κρίση στην Ελλάδα τη δημιούργησαν οι ελίτ, ήταν πολύ επικριτικός λέγοντας πως στα χρόνια του Μνημονίου οι ελίτ ενισχύθηκαν και ο λαός πλήρωσε την κρίση.
Ειδικά για την διαφθορά και τη διαπλοκή, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη βούληση να σπάσει το τρίγωνο τράπεζες – πολιτικό σύστημα – ΜΜΕ. «Να ξέρετε πως δεν θα είναι εύκολο. Θα αντιδράσουν όλοι, λέγοντας, όχι πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να βάλει τάξη, αλλά ότι παρεμβαίνει αθέμιτα», τόνισε. Στην ίδια βάση σημείωσε πως θα υπάρξουν αλλαγές και έλεγχος στις διοικήσεις των τραπεζών που αν και διασώθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων με ειδικές διατάξεις παρέμειναν στο απυρόβλητο. Ανέφερε δε πως η κοινωνία θα πρέπει να καταλάβει τις παρεμβάσεις αυτές.
Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε το σημαντικό έργο που επιτελούν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης στην αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, ο γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Σούρλας και ο γενικός επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, οι οποίοι έχουν αποκαλύψει περιπτώσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης, για τις οποίες η κυβέρνηση όχι μόνον δεν έπραξε τίποτα, αλλά και επιπρόσθετα έθεσε και εμπόδια στο έργο τους. Αναφέρθηκε στη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για ενοποίηση όλων των θεσμών που μάχονται τη διαφθορά και την υπαγωγή τους, ενδεχομένως, υπό το γραφείο του Πρωθυπουργού, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τα κακώς κείμενα σε ανώτατο επίπεδο.
Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ανάφερε πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι μια κυβέρνηση των μεσαίων εισοδημάτων και θα κάνει εμβληματικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανάταξη της χώρας. «Ούτε η τρόικα ούτε οι κυβερνήσεις της Ευρώπης πίστευαν πως η κυβέρνηση Σαμαρά θα έκανε οτιδήποτε για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά», σημείωσε. Τέλος, ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του κόμματός του στις εκλογές λέγοντας: «Είμαστε κοντά στην αυτοδυναμία αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί».