Βασίλης Οικονόμου: Θέλω να παραμείνει η χώρα στο "ευρωπαϊκό τόξο".

Η παραμονή της χώρας στο “ευρωπαϊκό τόξο” και η κρισιμότητα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου οδήγησαν τον πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόμου να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού και να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ όπως δήλωσε στην εκπομπή του MEGA “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

«Η τιμητική πρόταση που έγινε είναι αποτέλεσμα συζητήσεων των τελευταίων ημερών και νομίζω η πορεία που έχει ο καθένας, έτσι όπως μπορεί να αποκωδικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ειδικά, οδηγούν σε κάποιες συμπλεύσεις οι οποίες σήμερα είναι κρίσιμες ειδικά ενόψει των εκλογών που έχουμε στις 25 Ιανουαρίου» και πρόσθεσε ότι συμπλέει με την επιθυμία του πρωθυπουργού να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και στην ευρωζώνη.

Ξεκαθάρισε ότι στόχος δεν είναι να υπάρξει νέο μνημόνιο αλλά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η καταβολή της τελευταίας δόσης, το κλείσιμο του μνημονιακού κύκλου και η χώρα να πάει σε ένα νέο μεταμνημονιακό κύκλο «ανάπτυξης και βελτίωσης των κοινωνικών δεικτών».

Υπογράμμισε ότι οι επερχόμενες εκλογές φέρνουν στην επιφάνεια «τεράστια ζητήματα που αφορούν στο βιωτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, της μέσης οικογένειας, και αν το μαγαζί θα μείνει ανοιχτό ή θα κλείσει».

Προειδοποίησε πάντως ότι δεν είναι ο βουλευτής που θα κάτσει «ήσυχα στα αυγά» ενώ κατέστησε σαφές ότι “το ύφος και το ήθος ενός πολιτικού αρχηγού δεν επιτρέπει να λέει πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, καθώς ο Βασίλης Οικονόμου δεν ζήτησε ποτέ τίποτα από κανέναν».

Καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου αναρωτήθηκε «αν μπορεί να υπάρξει ενότητα της Κεντροαριστεράς», όπου, όμως, όπως είπε, «όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά υπάρχει εμφύλιος, κατακερματισμός και διχασμός».

εκλογέςΟικονόμου