Φάμελλος: Το Άγιο Φως δεν είναι θέμα πολιτικής διαχείρισης

«Δεν έχετε ακούσει διαφορετική θέση της κυβέρνησης. Το τελευταίο διάστημα αυτό υλοποιείται και δεν είναι θέμα για να δημιουργούμε πολιτική», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος αναφορικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα με τιμές αρχηγού κράτους.

«Δεν είναι θέμα πολιτικής διαχείρισης», υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και πρόσθεσε: «Η θρησκευτική τοποθέτηση και η θρησκευτική επιλογή έχει θωρακιστεί. Ξέρουμε ότι υπάρχει η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής και μάλιστα είμαστε υπέρ του διαχωρισμού της θρησκευτικής επιλογής από την πολιτική επιλογή».

Νωρίτερα, ο ΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει μιλώντας σήμερα το πρωί στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «όσο είμαστε κυβέρνηση, το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνταγματική αναθεώρηση, στην διαδικασία της οποίας οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν προτάσεις, ενώ υπενθύμισε ότι στην ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος, έχει αποτυπωθεί η πάγια θέση για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον ελληνικό λαό, ενώ «κόκκινη γραμμή» και αδιαπραγμάτευτη θέση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας-κράτους και το ότι η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία στην χώρα.

 

Άγιο ΦωςΠάνος ΚαμμένοςΣωκράτης Φάμελλος