Συνένωση των αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων ζητά ο Π.Λαφαζάνης

Με την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα να φέρνει για ακόμη μια φορά αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επανέρχεται ζητώντας συνένωση των ριζοσπαστικών δυνάμεων, ενώ προβλέπει πως η κυβέρνηση θα υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο.

Μιλώντας στον ιστότοπο iskra.gr, ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε πρότεινε την συγκρότηση ενός μετώπου στο οποίο θα μετέχουν όλες ανεξαιρέτως οι αριστερές ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις υπογραμμίζοντας πως: «είναι αδιανόητο αυτή η πρόταση να αντιμετωπίζεται με σιωπή, αρνήσεις ή και ενωτικές πρωτοβουλίες με ηχηρούς αποκλεισμούς, που καλούν σε ενότητα, περίπου, με τον… εαυτό μας».

Η έλευση των θεσμών στην Αθήνα καθώς και η προοπτική λήψης νέων φορολογικών μέτρων και πρόσθετων περικοπών στις συντάξεις, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους θεσμούς στην χώρα μας και «άντρο συνωμοσίας» το Χίλτον.

Όπως πρόσθεσε ο άλλοτε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ήδη προετοιμάζεται ένα τέταρτο και πολύ χειρότερο μνημόνιο για μετά το 2018, που θα δώσει την χαριστική βολή στα λαϊκά στρώματα και την οικονομία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τα αντίμετρα ως κοροϊδία. Ενώ δεν δίστασε να φέρει προ των ευθυνών του, τον Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος δεν μπορεί να καλύπτει πραξικοπήματα σε βάρος της Δημοκρατίας, στο όνομα του ευρώ, στη βάση του οποίου έχει καταλυθεί η δημοκρατία στη χώρα.

Την παρέμβαση Λαφαζάνη είχε ουσιαστικά προλάβει με ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνοντας τη συγκρότηση κοινού μετώπου με το ΚΚΕ, τη ΛΑ.Ε καθώς και τις λοιπές δυνάμεις της Αριστεράς, κάνοντας παράλληλα λόγο και για τα κανιβαλικά μέτρα που αναμένονται να κατατεθούν προς ψήφιση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις οφείλουν να συνασπιστούν, συγκροτώντας ένα μέτωπο “που θα σταματήσει την ψήφιση των νέων μέτρων λεηλασίας του λαού”.

Επισημαίνεται πως η ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου αριστερού μετώπου είχε αναφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν με το Σχέδιο Β’ του Αλέκου Αλαβάνου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑαντιμνημονιακές δυνάμειςθεσμοίΛΑΕΛαφαζάνης