Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Εξωτερικών στο Action24

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, μίλησε στο Action24 και την εκπομπή Reaction για τον Έλληνα ναυτικό που έχασε τη ζωή του από βομβαρδισμό πλοίου στη Λιβύη.

Ο κ. Κούτρας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 29χρονου Έλληνα ναυτικού, σημειώνοντας πως από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας ακόμη άνδρας από τη Ρουμανία, ενώ τραυματίστηκαν δύο ακόμα μέλη του πληρώματος αλλοδαποί.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό της σορού. Ο κ. Κούτρας ανέφερε επίσης ότι η οικογένεια του άτυχου ναυτικού έχει ήδη ειδοποιηθεί, ωστόσο απέφυγε να δώσει τα στοιχεία του Έλληνα νεκρού στη δημοσιότητα.

Ο κ. Κούτρας σημείωσε επίσης πως το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη Λιβύη είναι τεράστιο και είπε: «Δυστυχώς στη χώρα αυτή έχουν επικρατήσει συνθήκες κάθε άλλο παρά ασφαλής είναι, αυτό είναι και ο λόγος που έχει ανασταλεί η λειτουργία της πρεσβείας μας στη Λιβύη. Δεν πρέπει να το βλέπουμε απομονωμένα. Πρέπει να βλέπει κανείς όλο το τόξο της αστάθειας που επικρατεί».

 

 

 

Πηγή:http://www.action24.gr/ 

Action 24Eκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου ΕξωτερικώνΚωνσταντίνος Κούτρας