Σ. Θεοδωράκης: Στόχος το Ποτάμι να είναι τρίτο κόμμα στις 25 Ιανουαρίου

Να αναδειχθεί τρίτο κόμμα από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου είναι ο στόχος του Ποταμιού, όπως δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο Σταύρος Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ποτάμι θα έχει Υπουργούς σε μια κυβέρνηση, εφόσον την στηρίξει.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντάς του ότι, ενώ δηλώνει φιλοευρωπαϊκό κόμμα επιδιώκει συνεργασία, όπως ανακοίνωσε και πρόσφατα, με το ΚΚΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή δύο δυνάμεις που έχουν ξεκάθαρη θέση για έξοδο από την ΕΕ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε και την ΝΔ υποστηρίζοντας ότι η συμβολή της στο θέμα του Grexit ήταν μάλλον αρνητική ενώ εκτίμησε ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν είναι υπαρκτός. Επίσης, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι χρησιμοποιεί ακροδεξιά ρητορική όσον αφορά στο μεταναστατευτικό.

«Να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία και με συμμάχους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αλλά με συμμάχους το Ρέντσι, τον Ολάντ, όχι περιφερειακές ομάδες», συμπλήρωσε. Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο αν δεν υπάρξει ανάπτυξη. Τόνισε δε ότι ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί για να μην υπάρξουν δεύτερες εκλογές.

Όσον αφορά στο πώς θα αποφασίζεται η στάση του κόμματος μέσα στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συζητά και θα αποφασίζει τις θέσεις που θα διατυπώνονται. Και επανέλαβε τη θέση ότι «υπάρχουν μια λίστα από πράγματα που πρέπει να γίνουν στη χώρα και αυτά θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μετεκλογικά με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας την στήριξη που παρείχε τη Δευτέρα στο Ποτάμι η Δράση, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι έχει δύο όχθες: τους φιλελεύθερους μεταρρυθμιστές και τους αριστερούς και προέβλεπε ότι θα προστεθούν και άλλες δυνάμεις στο Ποτάμι.

ΠΟΤΑΜΙΣταύρος Θεοδωράκης