Στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, Τσούκαλης και Γιαννακάκη

Αποδέχθηκαν τελικά να είναι υποψήφιοι με τη ΔΗΜΑΡ στην κοινή εκλογική κάθοδό της με το κόμμα Πράσινοι-Αλληλεγγύη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δύο βουλευτές που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται για τους: Νίκο Τσούκαλη στην Αχαΐα και τη Μαρία Γιαννακάκη στη Β’ Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για την κατάρτιση των υπόλοιπων ψηφοδελτίων.

Τρεις (πρώην) βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές. Πρόκειται για την Ασημίνα Ξυροτύρη και τους: Γιάννη Πανούση και Γιώργο Κυρίτση.

Η Μαρία Ρεπούση και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης δεν έχουν λάβει ακόμη επισήμως τις αποφάσεις τους, καθώς διατηρούν επιφυλάξεις για την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Θωμάς Ψύρρας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Τέλος, η Ασημίνα Ξηροτύρη, με δήλωσή της, εκφράζει τη διαφωνία της για τη συνεργασία με τους Οικολόγους, ασκεί κριτική στην ηγεσία για τους χειρισμούς σχετικά με την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ – λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχαν όλα γίνει από καιρό – και αφήνει να εννοηθεί ότι σκέπτεται ακόμη και την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ.

ΔΗΜΑΡεκλογέςΨηφοδέλτια