Απόλυτα ικανοποιημένος φάνηκε σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος κατά την ομιλία του στην Βουλή για το νέο σύστημα καταβολής εισφορών που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Παράλληλα στην προσπάθειά του να αποκρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί υπέρογκων επιβαρύνσεων έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση» . Κάτι το οποίο δεν κάνει εντύπωση καθώς ο Τάσος Πετρόπουλος συνηθίζει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως “σωτήρα” σχετικά με αυτό το θέμα.
Μάλιστα τόνισε την μεγάλη αποδοχή που έχουν από τους ελεύθερους επαγγελματίες οι νέες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν και το απέδειξε κιόλας ως εξής:
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Εύης Χριστοφιλοπούλου είπε τα εξής: «Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο και να μιλάω με τον κόσμο, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με σταματούν και μου λένε “Σωθήκαμε επιτέλους, τώρα θα πληρώνουμε τις εισφορές μας γιατί παλιά δεν μπορούσαμε καθώς ήταν πολύ υψηλές”».
«Και εμένα με σταματούν στο δρόμο αλλά μου λένε ότι ενώ πλήρωναν ποσά έως 250 ευρώ στον ΟΑΕΕ, σήμερα υποχρεούνται να καταβάλλουν έως και 1300 ευρώ», του απάντησε από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου.
«Καλώ από αυτό το βήμα, για άλλη μια φορά, όλες τις πτέρυγες της Βουλής να συμπράξουν και να πείσουν μαζί και τις επαγγελματικές ενώσεις των εργοδοτών, της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, και να καλέσουν εκείνους που δεν κατέβαλλαν εισφορές επειδή αδυνατούσαν να τις καταβάλλουν, να προσέλθουν ξανά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να καταβάλλουν τις εισφορές. Έτσι θα στηρίξουμε την κοινωνική ασφάλιση, έτσι θα κρατήσουμε χαμηλά τις εισφορές, έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε έσοδα για να ελαφρύνουμε», είπε ο υφυπουργός.
«Οι εισφορές αναρτήθηκαν, και για τους αγρότες και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το 90% των αγροτών καλούνται να καταβάλουν 85 μόλις ευρώ, συνολικά δηλαδή μικρότερο ποσό από αυτό που κατέβαλαν πέρυσι, μέχρι και 300 ευρώ. Και δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό που αποφασίσαμε να παρέχουμε και στους αγρότες ίδιο δικαίωμα, όπως για τους υπόλοιπους Έλληνες να παίρνουν εθνική σύνταξη, και να είναι το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που έχει τη χαμηλότερη προστασία. Εξήντα χρόνια μετά αποδίδουμε σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού, το δικαίωμα που απολαμβάνουν οι περισσότεροι Έλληνες» συνέχισε.