Κούλογλου: Ίσως πρέπει να πάμε σε εκλογές- Κουρουμπλής: Καμία σκέψη για εκλογές

Οι απόψεις διίστανται ανάμεσα σε δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά στη στάση που πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση, για το αν δηλαδή θα αποδεχτεί τις νέες σκληρές απαιτήσεις των δανειστών ή αν θα πάει σε εκλογές.

Από την μια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και από την άλλη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

Κούλογλου: Πάμε σε εκλογές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου τονίζει ότι «αν πάνε να ρίξουν την κυβέρνηση θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρήξη, δηλαδή να μη δεχθεί τα μέτρα αυτά, που σημαίνει πολιτική κρίση στην Ελλάδα και κάποιου είδους αναδιάρθρωση σκηνικού ενδεχομένως με εκλογές».

Ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι «είναι καλύτερα να κάνεις εκλογές έχοντας μια σημαντική μερίδα του κόσμου μαζί σου παρά να τις κάνεις μετά από μερικούς μήνες τελείως φθαρμένος».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «βρισκόμαστε μεταξύ των επιλογών να πάμε σε μία ρήξη με όλα αυτά που ζητάνε ή να γίνουν συμβιβασμοί και στο θέμα  των μέτρων που ζητούνται με κάθε τρόπο και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων».

«Η δική μου γνώμη», ξεκαθάρισε ο  ευρωβουλευτής στον «Αθήνα 984», «είναι ότι θα μας πάνε έτσι, ροκανίζοντας το χρόνο, για να φθείρουν την κυβέρνηση και τη χώρα γι ’αυτό είναι καλύτερο όταν έχεις καταλάβει ότι ο άλλος θα σου κάνει πόλεμο να διαλέξεις την κατάλληλη στιγμή που θα τον χτυπήσεις εσύ. Αυτό σημαίνει ότι αν πραγματικά υπάρχει αυτή η εκτίμηση θα πρέπει να επιλεγεί πότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρήξη με όλες αυτές τις παράλογες απαιτήσεις».

Κουρουμπλής: Καμία σκέψη για εκλογές

Οι εκλογές αυτή τη στιγμή είναι το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, υπογράμμισε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους στόχους της και το γεγονός πως οι δανειστές ζητούν περισσότερα, σημαίνει πως απαιτείται «πολιτική λύση».

Δεν υπάρχουν εκλογές, βγάλτε το από το μυαλό σας, επανέλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον Σκάι.

Τόνισε επίσης ότι απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών πρέπει να δημιουργηθεί ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. «Πρέπει να πάρει θέση και η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» πρόσθεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας.

εκλογέςΠαναγιώτης ΚουρουμπλήςΣτέλιος Κούλογλου