Βουλή: Προ ημερησίας συζήτηση για την αγροτική πολιτική

Με φόντο τα προβλήματα των αγροτών, οι οποίοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με μπλόκα στους δρόμους από τις 23 Ιανουαρίου, ξεκινάει στις 10 το πρωί η προ ημερησία διάταξη συζήτηση στη Βουλή -σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών- μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά.

Η συζήτηση  αναμένεται να επεκταθεί και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, κυρίως στο θέμα της αξιολόγησης. Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση αναμένεται να ασκήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την καθυστέρηση που παρατηρείται στις επαφές με τους θεσμούς, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα για πολιτική αλλαγή. Επιπροσθέτως ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση της ΝΔ για όλα τα ζητήματα που απαχολούν τους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του αναμένεται να εστιάσει στο ζήτημα των επαφών με τους δανειστές, περιγράφοντας τον «Οδικό Χάρτη» που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το 2017 και κλείνοντας τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές. Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση για το θέμα, στο οποίο «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και ειδικά υπό το πρίσμα του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ανέφερε ότι στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα περιγραφεί η κατάσταση για τον αγροτικό τομέα, όπως έχει διαμορφωθεί με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, και θα ενημερωθούν τα κόμματα για τα ζητήματα των πόρων των και των ενισχύσεων.

Σημείωσε ακόμη ότι «για εμάς ο αγροτικός κόσμος είναι το νούμερο 1 στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τα εργαλεία για να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο. Όπως είπε, παρά τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων υπέρ των αγροτών, για να προσθέσει ότι, τόσο με τα κοινοτικά κονδύλια όσο και με τη κάρτα του αγρότη, θα δοθεί ώθηση στην αγροτική παραγωγή.

ΑγροτικόΒουλήΠολιτικοί ΑρχηγοίΠρο ημερησίας συζήτηση