Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 15,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Με 15,4% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ποσοστό 30,5%, ενώ το κυβερνών κόμμα 15,1%.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του γκάλοπ που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, για πρώτη φορά 1 στους 2 πολίτες δηλώνουν ότι επιθυμούν να σχηματιστεί Κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν επιστρέφει στο κόμμα, ενώ σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα και την εκφώνηση επικήδειου λόγου για τον Φιντέλ Κάστρο, το 65% των συμμετεχόντων είπε ότι επρόκειτο για λάθος κίνηση. Επίσης, το 67% από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.

Όσο για τα άλλα κόμματα, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση με ποσοστό 6,74%, το ίδιο ποσοστό όμως συγκεντρώνει και το ΚΚΕ. Το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανήλθε στο 5,26%.

Μπροστά η ΝΔ με 17,9%, λέει και άλλη δημοσκόπηση

Μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται και σε άλλη δημοσκόπηση  της εταιρείας TO THE POINT που δημοσιεύεται στην «Μακεδονία της Κυριακής».

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά με 17,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 37,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Χρυσή Αυγή 9,9%, το ΚΚΕ 7,3%, η ΔΗ.ΣΥ.(ΠΑΣΟΚ) 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,5%, το Ποτάμι 2,7% και οι ΑΝΕΛ 1,9%.

H δημοσκόπηση έγινε στις 4 περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου).

 

MARCδημοσκόπησηεκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ