Νέο γύρο επαφών με στόχο πολιτική συμφωνία για την αξιολόγηση, θα επιδιώξει ο Αλ. Τσίπρας

Νέο γύρο επαφών με τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ θα ξεκινήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ζητήσει τη βοήθειά τους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όπως αποφασίστηκε, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το protothema, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Τσίπρας θα μεταφέρει στους συνομιλητές του ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, ωστόσο όμως τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες αυτή την στιγμή δεν είναι θετικά και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μη ανταπόκρισης από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η κυβέρνηση προσδοκά να επιτύχει την εμπιστοσύνη των δανειστών ώστε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα. Ωστόσο, αν αυτό δεν ευοδωθεί, τότε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με το δίλημμα αν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των σκληρών μέτρων που προτείνουν οι δανειστές και θα πρέπει να εφαρμόσουν όπως οι περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου και μειώσεις στο δηόμόσιο τομέα ή θα επιλέξουν τη λύση της προσφυγής στις κάλπες.

Aλέξης Τσίπραςβ' αξιολόγησηεπαφέςευρωπαίοι ηγέτες