Βενιζέλος: Λάθος η ψήφος του ΠΑΣΟΚ υπέρ της τροπολογίας Παππά

Την αντίθεση του για τη στάση που τήρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, να ψηφίσει τις τροπολογίες Παππά στη Βουλή, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας σήμερα τον πρωί στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι «αν ήμουν στη Βουλή δεν θα τις ψήφιζα» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με τη στάση του κόμματος.

«Εγώ θα ψήφιζα “όχι” αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία. Ελπίζω να συνέλθουν τα όργανα για να συζητήσουμε όπως γινόταν και επί των ημερών της δικής μου ηγεσίας», σημείωσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος είναι θεματοφύλακας των εσωτερικών διαδικασιών.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός στις δηλώσεις του κατά της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ψηφίζουμε τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δείχνουμε ότι διαφοροποιούμαστε από τη ΝΔ αυτό είναι δεύτερη πλάνη χειρότερη από την πρώτη». Ταυτόχρονα χαρακτήρισε αφελές το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ δέθηκε στο άρμα της Ν.Δ., καθώς, όπως υποστήριξε, η Ν.Δ. των Ζαππείων ήρθε στις θέσεις μας.

Ερωτηθείς για το ποιος θα ήθελε να κερδίσει τις εκλογές, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι στις εκλογές προτιμά να κερδίσει ο δικός μας χώρος η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, αλλά αν είναι να κερδίσει μια παράταξη που δημιουργεί καθεστώς και επιτίθεται στη δικαιοσύνη, προτιμά να κερδίσει μια άλλη παράταξη που έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

ΒενιζέλοςΠαππάςΠΑΣΟΚτροπολογία