Η Public Issue, το ΕΣΡ και στο βάθος ανασχηματισμός

Τι λένε από το Μαξίμου για τη δημοσκόπηση της Public Issue και πως σχετίζεται ο Ευάγγελος Μειμαράκης με τον ανασχηματισμό. Όλα τα ονόματα που θεωρούνται φαβορί να αναλάβουν χαρτοφυλάκιο.

Με σκεπτικισμό δέχτηκαν στο Μαξίμου τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της public issue, όπου δείχνει τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει τις 24(!) ποσοστιαίες μονάδες (42% έναντι 18%). Επίσημα και ανεπίσημα από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως η αξιοπιστία όλων των δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια είναι υπό αμφισβήτηση. “Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουν πέσει μέσα ούτε μία φορά, γιατί να τους πιστέψουμε τώρα;” είπε στο Politisonline κυβερνητικό στέλεχος.

Μάλιστα η εκπρόσωπος τύπου της Κουμουνδούρου, Ράνια Σβίγκου τοποθετήθηκε επί του θέματος μέσω Twitter: “τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens έχουν πάρει φωτιά από τα συγχαρητήρια για την δημοσκόπηση. Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν είναι εκλογές” έγραψε χαρακτηριστικά. Να υπενθυμίσουμε πως η public issue συνεργαζόταν με την ΑΥΓΗ, μια συνεργασία η οποία σταμάτησε πριν λίγες μέρες, όταν η εν λόγω δημοσκόπηση ήταν σε εξέλιξη.

Πάντως, η δημοσκόπηση φαίνεται ότι χτύπησε καμπανάκι στον πρωθυπουργό, όποιος θα προσπαθήσει μέσω ανασχηματισμού να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής κανένας δεν ξέρει την ακριβή ημερομηνία , αλλά και τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Οι φήμες για τους νέους υπουργούς είναι αρκετές. Μεταξύ άλλων, ακούγονται τα ονόματα του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Φώτη Κουβέλη, του Γιώργου Τσίπρα (για το υπουργείο Ενέργειας), του Σωκράτη Φάμελου, του Σταύρου Αραχωβίτη, της Έφης Αχτσιόγλου (συνεργάτης του Γιώργου Κατρούγκαλου) και του Γιάννη Ταφύλλη (για το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής).

Από το ρεπορτάζ βγαίνει πως πρόκειται να αντικατασταθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το νέο -διασπασμένο- υπουργείο Εσωτερικών, ο Πάνος Σκουρλέτης (ακούγεται ότι θα του προταθεί η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου). Χαρτοφυλάκιο φαίνεται να αλλάζει ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ εκτός υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να μείνουν οι Μπόλαρης, Μπαλτάς και Τζάκρη.

Αντίθετα, αμετακίνητοι στις θέσεις τους φαίνεται να είναι οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Ξανθός και Μουζάλας (θα συνεχίσει το έργο του ως επικεφαλής του νέου υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής).

Κυβερνητικές πηγές πάντως υποστηρίζουν ότι ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να γίνει πριν τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση έχει βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του πρώην αρχηγού της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο όποιος πιέζει την αξιωματική αντιπολίτευση να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για αυτό το θέμα. Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης είναι πολλά και σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις στο άμεσο μέλλον…

ανασχηματισμόςκυβέρνηση