Βούτσης: Νομικοί οι λόγοι της "αναστολής" του νόμου Παππά

Νομικούς λόγους επικαλείται ο Νίκος Βούτσης για την επιλογή της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον όρο “αναστέλλεται” και όχι “καταργείται” για το άρθρο 2Α του νόμου Παππά στην τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ, ο Πρόεδρος της Βουλής απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Αντιπολίτευσης, τόνισε ότι αυτό έγινε προκειμένου οι υπερθεματιστές να μην εγείρουν απαιτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο:

«Χωρίς κανένα ενδοιασμό εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υπαναχώρηση. Η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής απόφασης για να μην υπάρξουν προσφυγές και σοβαρές απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου από τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Να το εξετάσετε αυτό με τους νο9μικούς σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζήτησαν να αλλάξει η διατύπωση της τροπολογίας και να αναφέρεται ρητώς ότι καταργείται, λέγοντας για την Κυβέρνηση ότι σκοπεύει να επαναφέρει τον νόμο Παππά εφόσον το επιτρέψει η καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ.

ΕΣΡΝίκος Βούτσηςνόμος Παππά