Κ. Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός θέλει να διχάσει την κοινωνία και όχι να ενώσει

Με επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την Παιδεία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός αφιέρωσε 20 λεπτά για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι ο λογογράφος σας έκανε λάθος και σας έδωσε την ομιλία προ τριών μηνών. Δεν έχετε ακούσε τίποτα το τελευταίο διάστημα για τις άδειες και για τον κ. Καλογρίτσα. Δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής, αλλά ως απολογούμενος».

Ο αρχηγός της ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε περισσότερο στα θέματα της επικαιρότητας και της διαπλοκής και λιγότερο στα ζητήματα της Παιδείας. «Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας. Παράλληλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «σκοπός δικός μας είναι να ενώσουμε». Σε ό,τι αφορά το θέμα των αιώνιων φοιτητών που έθιξε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε με καυστικό τρόπο: «Επαναφέρετε τους αιώνιους φοιτητές. Γιατί το κάνετε; Νομίζω ότι έχω μια εξήγηση: Ο κ. Φίλης ως αιώνιος φοιτητής, αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του! Δεν έχω άλλη εξήγηση».

Αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων της Αριστεράς στη δολοφονία Μπακογιάνη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τότε ήταν στην ηγεσία της ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος και όχι ο κ. Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε στην αίθουσα της Βουλής την Μαριέττα Γιαννάκου ως μεγάλη αγωνίστρια της παράταξης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μητοτσάκης, ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν μια συνέχεια των μεταρρυθμίσεων της Μαριέττας Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι ψηφίζοντας το νόμο Διαμαντοπούλου η ΝΔ έκανε αυτό που ήταν χρήσιμο για τον τόπο και όχι αυτό που ήταν χρήσιμο για την παράταξη.

«Και χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες για να τα γκρεμίσει όλα ο κ Τσίπρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας 8 τυπικές όπως είπε παρεμβάσεις που έκανε η σημερινή κυβέρνηση, για να αποδομήσει τις μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών.

Kυριάκος Μητσοτάκηςπαιδεία