Σ. Φάμελλος: Στη διάθεση των κομμάτων το πόρισμα της ΤτΕ για την Attica Bank

Την πόρτα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής θα περάσουν οι διευθυντές της Attica Bank προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης που χορήγησε η τράπεζα ενώ θα δοθεί σε όλα τα κόμματα το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος που αφορά το δανειακό σκέλος της Attica Βank, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε να υπάρχει καμία καχυποψία, όλα στο φως» και τόνισε πως «η διοίκηση της τράπεζας ήταν η ίδια που είχε ορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση». Σε ό,τι αφορά το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος ο κ. Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει ο εποπτικός μηχανισμός και η Τράπεζα της Ελλάδος να αποστείλουν το πόρισμα στον εισαγγελέα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η επιτροπή ασχολείται με οποιαδήποτε παράβαση κανόνων διαπιστώνεται, σε σχέση με τη δανειοδότηση των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων, από οποιαδήποτε τράπεζα έχουν χορηγηθεί δάνεια και πρόσθεσε ότι εξετάζονται δάνεια ύψους 1 δισ. 300 εκατ. προς ΜΜΕ και 420 εκατ. προς τα κόμματα, από τα οποία μάλιστα τα 402 είναι δάνεια προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και δεν εξυπηρετούνται.

Καταλήγοντας ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε ότι έως τις 11 Οκτωβρίου αναμένονται στην Εξεταστική Επιτροπή εκτός των διευθυντών της Attica Bank και οι κ.κ. Προβόπουλος και Στουρνάρας.

Attica BankπόρισμαΣ. ΦαμέλλοςΤράπεζα της Ελλάδας