Γ. Στουρνάρας: Οι σχέσεις ΤτΕ - κυβέρνησης δεν είχαν χαλάσει ποτέ...

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η σύζυγος μου, με την οποία ζω εδώ και 40 χρόνια, είναι το έντιμο και ειλικρινές άτομο στον πλανήτη.  Έχει σπιλωθεί και παλεύει μόνη της, υπερασπίζεται τον εαυτό της με τον συνήγορο της», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από το κρίσιμο ραντεβού του με τον Πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο Διοικητής της Τράπεζάς της Ελλάδος, η υπόθεση του ελέγχου στην εταιρεία της συζύγου του, «δεν μπορεί να βάλει σκιές μεταξύ της ΤτΕ και της Κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικώς, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αποκαθήλωσης του από την κεφαλή της ΤτΕ. Είπε ακόμη ότι είχε μια συζήτησε σε καλό κλίμα, μόνο για άλλα θέματα, με τον Πρωθυπουργό, ενώ ερωτηθείς αν είναι καλές οι σχέσεις με το Μαξίμου είπε «δεν είχαν χαλάσει ποτέ».

Κυβερνητικές πηγές: Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν αμέσως μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Στουρνάρα πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως κανείς δεν δικαιούται και δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της ενώ τονίζουν πως «όπως είπε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπήρξε ούτε υπάρχει στη θεσμική σχέση κυβέρνησης και ΤτΕ».

Επιπλέον, κύκλοι του Μαξίμου υπογραμμίζουν πως «εργαζόμαστε για εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σε μια φάση που αρχίζουν να εμφανίζονται θετικά σημάδια όπως μείωση κόκκινων δανείων, σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης ελληνικής οικονομίας.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή τους σημείωσε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο ανεξάρτητο του ρόλου του διοικητή της ΕτΕ καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θερμική συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη.

Στην επικοινωνία εκείνη, Αλ. Τσίπρας και Γ. Στουρνάρας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του Αλ. Τσίπρα.

Λίγο μετά την αποχώρηση του Στουρνάρα από το Μέγαρο Μαξίμου, ξαφνική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, χωρίς να γίνει γνωστή η αφορμή της επίσκεψης αυτής.

Aλέξης ΤσίπραςΜέγαρο ΜαξίμουΣτουρνάραςσυνάντηση