Ν. Παππάς: Αξιόπιστος οικονομικός εταίρος η Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν αξιόπιστο οικονομικό εταίρο στο διεθνές στερέωμα εξέφρασε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατά τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου και με άλλα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.

O κ. Παππάς υπογράμμισε πως η χώρα μας αποδεδειγμένα τηρεί τα συμφωνηθέντα και επιτυγχάνει τους στόχους της, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα νέο κεφάλαιο που άνοιξε για την ελληνική οικονομία μετά την “ουσιαστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης” και – για πρώτη φορά – την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Στέφαν Σέλιγκ, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε θέση να εγγυηθεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον εμπορικών συναλλαγών, ενώ στις επαφές που πραγματοποίησε με τη βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ παρουσίασε τις θετικές εξελίξεις σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τις ευοίωνες προοπτικές για την επόμενη περίοδο, μετά και το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Επιπλέον, ο Υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε και με την αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών Γουάντα Φέλτον, την οποία ενημέρωσε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σταθερό σήμερα χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, για τον αναπτυξιακό νόμο και τη νέα φιλοσοφία στήριξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που δημιουργεί ένα καινούριο και αποτελεσματικό επενδυτικό πλαίσιο.

ΗΠΑΝίκος ΠαππάςΟυάσινγκτονσυναντήσειςΤζακ Λιου