Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά: Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα πως θα απειλήσουμε με Grexit, όπως και έκανα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε μία ακόμη συνέντευξη και προκάλεσε για μια ακόμη φορά.

Αφενός γιατί χαρακτήρισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών”.

Αφετέρου γιατί στη χειμαρρώδη συνέντευξή του σε ομάδα νέων δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα “Athens Live”, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα “απειλούσε” τους Ευρωπαίους δανειστές σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. “Η συμφωνία μας με τον Τσίπρα, κεκλεισμένων των θυρών, ήταν ότι θα απειλούμε (με Grexit), όπως και έκανα. Γι’ αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης, σε άλλο σημείο, αποκάλυψε και μια άγνωστη λεπτομέρεια από τη συνάντηση που είχε μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν -όπως υποστήριξε- ο Μάριο Ντράγκι του είπε “σε εκλιπαρώ…”.

Αναφερόμενος στην Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ είπε ότι “αυτοί είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι εκεί πέρα”, γεγονός που, αν μη τι άλλο, εντυπωσιάζει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προέβλεψε ότι το μέλλον της χώρας μας θα είναι πολύ δύσκολο έως “εφιαλτικό” και επεσήμανε ότι “η Άγκελα Μέρκελ λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική”.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κατέληξε λέγοντας ότι “η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι βιώσιμη. Θα έχουμε πολύ κακές αρνητικές εξελίξεις στο μέλλον”.

Βαρουφάκηςσυνέντευξη