"Θα λογοδοτήσετε για το νομοσχέδιο" είπε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έντονες αντιδράσεις κατά του Ασφαλιστικού και Φορολογικού νομοσχεδίου που φέρνει η Κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση.

Έπειτα από τις προειδοποιήσεις του ΤΕΕ για διαγραφές πολιτικών – μελών οι οποίοι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο (ανάμεσά τους και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) τώρα έρχεται ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος πριν από λίγο δήλωσε τα εξής:

«Υπόλογοι για την καταστροφή του κλάδου τους θα είναι οι οικονομολόγοι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το καταψηφίσουν, αλλιώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους συναδέλφους τους και για την προκλητική εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών εφαρμογής του νόμου.

Πρέπει να λογοδοτήσουν και για το πώς θεωρούν ότι με αυτά τα ποσοστά εισφορών μπορεί να σταθεί ελεύθερος επαγγελματίας και να επιβιώσει. Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές – φοροτεχνικοί συνεχίζουμε ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα μας με την συνέχιση της άκρως επιτυχημένης αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την τελική δικαίωση».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κόλλιας δέχεται εισηγήσεις διαγραφής των 15 οικονομολόγων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα και οι δικηγόροι συζητούν διαγραφές ενώ έχουν καλέσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλο – λόγω και της δικηγορικής του ιδιότητας –  να κατανοήσει τις θέσεις τους.

ΑσφαλιστικόΚωνσταντίνος ΚόλλιαςνομοσχέδιοΟικονομικό Επιμελητήριο