ΝΔ: Ψηφίστηκε από το Συνέδριο το νέο καταστατικό

Ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της ΝΔ, που περιλαμβάνει δομικές και οργανωτικές αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος.

Οι αλλαγές εγκρίθηκαν από το σώμα των συνέδρων το βράδυ του Σαββάτου με καθολική αποδοχή, κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε μετά τη διαδικασία διαβούλευσης και την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου.

Στο κείμενο του καταστατικού που εγκρίθηκε από το σώμα ενσωματώθηκαν τροποποιήσεις που προέκυψαν από τη συζήτηση και τις διεργασίας που προηγήθηκαν.

Οι αλλαγές που εμπεριέχονται στο νέο καταστατικό:

– Άρθρο 9 ( σύγκληση του συνεδρίου). Παρέχεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.

– Άρθρο 15. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της ΠΕ εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της ΚΟ.

– Ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν.
Για τη συγκρότηση της ΠΕ αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.

ΚαταστατικόΝέα Δημοκρατίασυνέδριο