No Problem

Σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις από τις χθεσινές αναφορές του Γιάννη Δραγασάκη περί πολιτικού προβλήματος σε περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να συμφωνήσει σε νέα μέτρα, η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε σήμερα ότι “δεν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός ούτε για εκλογές ούτε για δημοψήφισμα”.

Παράλληλα, προσπάθησε να ξορκίσει τα ίδια τα σενάρια λήψης πρόσθετων μέτρων, λέγοντας ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο με βάση τις επιδόσεις της οικονομίας, αναφέρθηκε μάλιστα στην έκθεση της Eurostat που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, στην οποία αποτυπώνεται μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από το προβλεπόμενο.

Είναι η δουλειά της κυβερνητικής εκπροσώπου να διαχειρίζεται τα επικοινωνιακά προβλήματα της κυβέρνησης, όμως εμείς οι υπόλοιποι αξίζει να αναρωτηθούμε πόσο πειστικά είναι τα επιχειρήματά της όταν αναφέρεται σε “θετική” εικόνα της οικονομίας.

Ακόμα όμως κι αν δεχθούμε ότι η κατάσταση της οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι όντως “θετική”, είναι βέβαιο ότι η σημερινή εικόνα δεν αποτυπώνει τις επιπτώσεις των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί (αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.).

Έτσι, ποιος θα πέσει πιο μέσα στις προβλέψεις του -η ελληνική κυβέρνηση ή το ΔΝΤ;- μένει να το δούμε αργότερα.

ΔΝΤΕλληνική ΚυβέρνησηΌλγα Γεροβασίλη