Έχουμε ήδη συμφωνία στο 95% με τους δανειστές

«Έχουμε συγκλίνει στο 95% και απομένει ένα 5% για την αξιολόγηση» ανέφερε μιλώντας για τη συμφωνία η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι στο προσεχές Eurogroup να ολοκληρωθεί η σύγκλιση και η αξιολόγηση.

Ακόμη, επεσήμανε πως «η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα  για να καλύψει τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού έγκαιρα» για να συμπληρώσει πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και δύσκολα βήματα. Όλα τα μέρη πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία του καλοκαιριού».

Αναφερόμενη στη συμμετοχή του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι «έχει συμφωνηθεί ότι μετά την αξιολόγηση θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετέχει ή όχι» ενώ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha για τα σχέδια νόμου τόνισε ότι «από κανέναν αξιωματούχο δεν εκφράστηκε ένσταση για μονομερή ενέργεια. Μονομερής ενέργεια θα ήταν αν απείχαν από τα συμφωνηθέντα».

Μιλώντας για τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού στο Παρίσι η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «στόχος των επισκέψεων του πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής θέσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Δημοσιοποιεί τις εξελίξεις στα τέσσερα μεγάλα θέματα: φορολογικό, ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, κόκκινα δάνεια. Καθώς επίσης, πού βρίσκεται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, και το προσφυγικό».

Τι λέει για τον Π. Πολάκη

Όπως είπε η κυβερνητική Εκπρόσωπος «άκουσα προσεκτικά την ομιλία του κ. Πολάκη. Ως λεκτικό ατόπημα θα το έβλεπα. Βεβαίως είναι αγανακτισμένος με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί».

Τι είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αναφερόμενη στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως « ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στείλει μήνυμα από τις ΗΠΑ ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ, δηλαδή την αποτυχημένη συνταγή λιτότητας: την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις μειώσεις μισθών/συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων».

Εξαπολύοντας τα βέλη της προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά πως «ενώ έχει δηλώσει ότι αν ήταν ο ίδιος υπουργός δεν θα εφάρμοζε αυτήν την πολιτική, σήμερα επανέρχεται με δηλώσεις και συμμερίζεται τις απόψεις του ΔΝΤ» για να ολοκληρώσει λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι για πρώτη φορά αποκαλυπτικός. Ήταν στις ΗΠΑ και ενδεχομένως, ξεχάστηκε».

Πώς σχολιάζει το σκάνδαλο των Panama Papers

Σχετικά με τα Panama Papers η κυβερνητική εκπρόσωπος διεμήνυσε πως η δικαιοσύνη και αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να υπάρξει αίσθημα Δικαίου στην ελληνική κοινωνία.

αξιολόγησηΓεροβασίληδανειστές