Το νέο οικονομικό μοντέλο της ΝΔ δείχνει τον δρόμο και για την δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας

Ο Στέφανος Μάνος, προχωρώντας στην παρακάτω ανάρτηση στο Facebook, αναγνωρίζει την πρόθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του, δίνοντας έτσι το παράδειγμα και για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Ελλάδας, όταν η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνει Κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:

Οι ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη για τα οικονομικά της Ν.Δ. ήταν συγκλονιστικές. ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. Το ένα από τα δύο υπερ-υπερχρεωμένα κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) αποφάσισε να βάλει τάξη στα οικονομικά του. Θα μειώσει τα τακτικά έξοδα του κόμματος από 8,2 εκ. ευρώ σε 2,5 εκ. σε τρία χρόνια. Θα στηριχτεί σε ιδιωτικές εισφορές και θα χρησιμοποιήσει την κρατική επιχορήγηση (τα λεφτά των φορολογουμένων) για να εξυπηρετήσει και αποπληρώσει τα υπέρογκα χρέη του κόμματος.

Τα χρέη της Ν.Δ. υπήρξαν το αποτέλεσμα της απίστευτα σπάταλης διαχείρισης των ηγεσιών της που εφήρμοσαν το ίδιο “μοντέλο” και στη διαχείριση του κράτους. Οι ίδιοι που άφησαν τα τεράστια χρέη στη Ν.Δ. είναι εκείνοι που άφησαν τα τεράστια χρέη της Ελλάδας. Οι ανακοινώσεις λοιπόν του κ. Μητσοτάκη δεν αφορούν μόνο τα χρέη της Ν.Δ., μας προετοιμάζουν για μια χρηστή διαχείριση του κράτους. Τα ΜΜΕ δεν φαίνεται να “κατάλαβαν” αυτή την πτυχή και για αυτό υποβάθμισαν τις ανακοινώσεις για τα οικονομικά της Ν.Δ.

ΑΝ λοιπόν εφαρμοστούν όσα ανακοίνωσε ο κ Μητσοτάκης θα δικαιολογείται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για την ικανότητα της Ν.Δ. να βάλει τάξη στο δημοσιονομικό χάος της Ελλάδας.

 

Kυριάκος ΜητσοτάκηςΝΔ