Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού

Την παραίτησή του από Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού ο Χάρης Θεοχάρης, δύο μέρες το συνέδριο του κόμματος και την επανεκλογή με άνετη πλειοψηφία του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Χάρης Θεοχάρης οποίος είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για την εν γένει λειτουργία του κόμματος εξηγεί, με επιστολή του, ότι αιτία της παραίτησής του είναι το γεγονός ότι στο συνέδριο δεν πάρθηκαν αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση του Ποταμιού.

Στην επιστολή του αναλυτικά αναφέρει:

“… Στο πρόσφατο συνέδριο εξέθεσα με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις μου για τη στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος. Ένιωσα το βάρος της ευθύνης του Σαββάτου καθώς οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς μου. Δεν είδα δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται οι αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού. Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ώστε να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις”.

Ο Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζει βεβαίως ότι παραμένει βουλευτής του Ποταμιού με την υποσημείωση ότι περιμένει από τον Σταύρο Θεοδωράκη να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξει η μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολλοί αργά.

Με την  επισήμανση του  αυτή, επί της ουσίας, ο Χάρης Θεοχάρης δηλώνει ότι βρίσκεται σε στάση αναμονής παρακολουθώντας εν γένει το πολιτικό σκηνικό και τις όποιες μετακινήσεις αναμένεται να γίνουν συν τω χρόνω…Με απόφασή του ο Σταύρος Θεοδωράκης όρισε νέο Κοινοβουλυετικό εκπρόσωπο μεζί με τον Σπύρο Δανέλλη τον Γιώργο Αμυρά.

ΠαραίτησηΠΟΤΑΜΙΧάρης Θεοχάρης