Δεκτή η παραίτηση του Π. Σγουρίδη

Δεκτή έγινε η παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Θα τον διαδεχθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο Π. Σγουρίδης είχε υποβάλει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού στις 17 Φεβρουαρίου, μετά την έντονη ενόχληση που προκάλεσαν στο Μαξίμου οι δηλώσεις του περί παραπλάνησης των αγροτών από τον Αλ. Τσίπρα προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Τότε το Μαξίμου είχε ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής.

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» είχε δηλώσει ο Π. Σγουρίδης αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, ταύτισε τον Αλ. Τσίπρα με τους κκ Σαμαρά (“Ζάππεια”) και Παπανδρέου (“Λεφτά υπάρχουν”), με την έννοια ότι άπαντες εξαπάτησαν τους πολίτες, όπως είπε.

Αργότερα ο κύριος Σγουρίδης επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι Σαμαράς ή Παπανδρέου, όμως όπως φάνηκε αυτό δεν έπεισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Aλέξης ΤσίπραςΠαναγιώτης ΣγουρίδηςΠαραίτηση