Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει του ραντεβού Τσίπρα - αγροτών

Το πακέτο των βελτιωμένων προτάσεων που θα παρουσιαστούν στο αυριανό ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των αγροτών θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την έκβαση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους αγρότες δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι “από την αρχή μιλούσαμε για ανοιχτό διάλογο. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι φαίνεται πως η πλειονότητα των μπλόκων ανταποκρίνεται στην πρόσκληση αυτή. Είμαι και σε αυτό ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι τη Δευτέρα, με τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα φτάσουμε πολύ κοντά σε συμφωνία. Θα έχουμε συμφωνία”.

Μεταξύ των βελτιώσεων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να δοθεί μια διετία επιπλέον για τη μεταβατικότητα των διατάξεων, ενώ θα προταθούν και παραμετρικές βελτιώσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές με μια μείωση περίπου στο 4%.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Οι αγρότες πάντως, παραμένουν επί του παρόντος στα μπλόκα, σε ολόκληρη τη χώρα και στα τελωνεία της βόρειας Ελλάδας, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση στη Νίκαια, με συμμετοχή εκπροσώπων από μπλόκα που έχουν δηλώσει ότι δεν θα προσέλθουν στο αυριανό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό.

Στην εν λόγω συνέλευση μετέχουν εκπρόσωποι από 50 και πλέον μπλόκα από τον Προμαχώνα, τα Μάλγαρα, τα Μεσόγεια, την Κρήτη, την Πέλλα, τη Φθιώτιδα κ.ά. Οι αγρότες από τα μπλόκα αυτά εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, πιθανότατα την Τρίτη, επί των πέντε αιτημάτων τους, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά κριτήρια. Παράλληλα, συζητούν πώς θα συνεχίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους και πώς θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν μπλόκα όπως αυτό του Προμαχώνα.

Aλέξης ΤσίπραςαγρότεςΜέγαρο Μαξίμουμπλόκασύσκεψη