Φ. Γεννηματά: Η Κυβέρνηση πρέπει ή να σοβαρευτεί ή να παραιτηθεί

Την ανησυχία της για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφέροντας πως φοβάται ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με την κατάσταση που έζησε το καλοκαίρι του 2015. Αναφερόμενη στην μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «αλαλούμ» στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος και μίλησε για ανασφάλεια και αβεβαιότητα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία -όπως είπε- «σηκώνει το γάντι των εκλογών».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «το καλοκαίρι βάλαμε πλάτη για να μείνει η χώρα στο ευρώ» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι γύρισε την πλάτη στο κλίμα συναίνεσης οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές γιατί ήθελε να επικρατήσει το κόμμα του. Παράλληλα η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα δύο μεγάλα κόμματα που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ενώ αναφερόμενη στις συγκυβερνήσεις με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως «το λάθος του κόμματος ήταν ότι δώσαμε την εντύπωση ταύτισης με τη ΝΔ, ότι σταματήσαμε να έχουμε διαφορές».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, λέγοντας πως θα δημιουργήσει μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα παρατήρησε ότι «αν η Κυβέρνηση δεν μπορεί, πρέπει να μας το πει και η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκλέξει νέα Κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει ή να σοβαρευτεί ή να παραιτηθεί.

Φώφη Γεννηματά