Π. Ρήγας: Οι θιασώτες των σεναρίων της αριστερής παρένθεσης, θα κουραστούν να απογοητεύονται

Τους κύκλους που διακινούν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης, δείχνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

«Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης ξεκίνησε να διακινείται από τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής μας, ένα χρόνο πριν. Έκτοτε, οι ίδιοι αμετανόητοι κύκλοι το διακινούν και το συντηρούν τακτικά, ενισχύοντας δε την προπαγάνδα τους σε χρονικές περιόδους που η κυβέρνηση και οι κοινοβουλευτικές ομάδες που τη στηρίζουν έχουν μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις να πάρουν» αναφέρει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρείται και πάλι να δημιουργηθεί κλίμα αποσταθεροποίησης.

«Είναι πλέον προφανές ότι τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι που έχουν ενοχληθεί σφόδρα από το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν συνεχίζει την πολιτική μηδενικής διαπραγμάτευσης των προκατόχων της και θα επιθυμούσαν διακαώς μια αλλαγή στη σύνθεσή της» αναφέρει ο κ. Ρήγας και προειδοποιεί ότι οι θιασώτες αυτών των σεναρίων θα κουραστούν να απογοητεύονται γιατί οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν πριν από τέσσερις μόλις μήνες και η κυβερνητική πλειοψηφία είναι υπαρκτή και ασφαλής.

Ερωτηθείς για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, κλίμα που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες σε ορισμένες ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της Κ.Ε. απαντά ότι μεμονωμένα -και τις πιο πολλές φορές κατευθυνόμενα- σκηνικά έντασης σε ανοικτές μας εκδηλώσεις δεν θα κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από το τραπέζι του διαλόγου.

«Η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για διαβούλευση αρκετό καιρό πριν την κατάθεσή του στη Βουλή και ζήτησε από την πρώτη στιγμή συνεννόηση και αντιπροτάσεις. Δεν παρουσίασε το νομοσχέδιο ως το ιερό κείμενο που δεν επιδέχεται αλλαγών. Όσο συντομότερα υπάρξει διάλογος, λοιπόν, τόσο το καλύτερο. Η άρνηση συνάντησης για συζήτηση με τον πρωθυπουργό μιας χώρας δεν συνιστά ιδιαίτερα αποδοτική συμπεριφορά» αναφέρει ο κ. Ρήγας.

Ρήγας