Στο Ισραήλ για διμερείς συμφωνίες ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, με στόχο τη σύναψη συνεργασιών μεταξύ των δυο χωρών σε μια σειρά από τομείς. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο διακυβερνητικό συμβούλιο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το παρών θα δώσουν και οι εννέα Υπουργοί, οι οποίοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό σε αυτό το ταξίδι, ενώ αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν: ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο Υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος εν συνεχεία θα μεταβεί στην Παλαιστίνη, όπου θα έχει επαφές με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Αύριο, πρόκειται να διεξαχθεί η τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Κύπρο. Στα κύρια θέματα της συζήτησης θα είναι η ενέργεια, η οικονομία και ο τουρισμός.

Aλέξης Τσίπραςδιμερείς συμφωνίεςεπίσκεψηΙσραήλ