Η Eλλάδα το 2016 θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα

Την βεβαιότητα ότι η Eλλάδα το 2016 θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης και θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg από το Νταβός. Ερωτηθείς «γιατί να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα» ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα θετικά σημάδια που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες, εκτίμησε ότι οι μεγάλες ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία βρίσκονται μπροστά και ότι αυτό προκύπτει από το ενδιαφέρον των επενδυτών οι οποίοι τελευταία, όλο και περισσότερο εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι το 2015 ήταν «χρονιά προκλήσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη», ωστόσο όμως τόνισε ότι πλέον το μέλλον επιφυλάσσει «μεγάλες ευκαιρίες» και «θετικές προοπτικές» για την ελληνική οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι η χώρα μας κατάφερε να απορροφήσει το 97% των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών κονδυλίων τον περασμένο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλοι οι εταίροι θέλουν μία έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωσή της, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας. Με αυτό τον τρόπο θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψουμε σύντομα στην ανάπτυξη».

Aλέξης ΤσίπραςBloombergελληνική οικονομίαΝταβός