Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαρά Κεφαλίδου, τόνισε ότι «η διαγραφή του κ. Γρηγοράκου ήταν μια ατυχής στιγμή και θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να συνεχίσει χωρίς καμιά φοβικότητα. Υπάρχει ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα της παράταξής μας, που δεν μπορεί να αλλοιωθεί με τα όσα εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης μετά την ανάληψη της αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας και οι καθαρές προτάσεις με τις οποίες στο επόμενο χρονικό διάστημα πάμε σ’ ένα προγραμματικό συνέδριο, θα κάνουν ακόμη πιο σαφές το στίγμα μας. Προχωράμε χωρίς φόβους και χωρίς να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι χώροι».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, τόνισε, όπως αναφέρει το ethnos.gr, ότι «προεκλογικά είχαμε πει ότι αυτό το νέο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ως στόχο να πετύχει ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα στις εκλογές. Αυτό επιτεύχθηκε και το πρώτο βήμα έγινε. Συνεπώς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα, ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο ισχυρός πόλος της σοσιαλδημοκρατίας, η κεντροαριστερά της λογικής και της ευθύνης, την οποία επιδιώκουμε για τη χώρα. Τα προβλήματα είναι πολλά στη χώρα αυτή τη στιγμή όπως και στην περιφέρεια. Εμείς αγωνιζόμαστε για την περιφερειακή ανάπτυξη και ειδικά έχουμε μιλήσει πολλές φορές και για την αγροτική ανάπτυξη. Δυστυχώς, σε όλα αυτά τα θέματα η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. πάει πολύ πίσω τη χώρα».
Αναφερόμενος, τόσο στο αγροτικό όσο και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Θεοχαρόπουλος, επισήμανε πως «τα μέτρα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση για τη φορολόγηση των αγροτών είναι εκτός κοινοτικού κεκτημένου, θα πλήξουν την εγχώρια παραγωγή και θα αυξηθούν οι εισαγωγές. Εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και τροπολογίες, έχουμε ζητήσει αλλαγές, όπως για το αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, όμως σε πρώτο στάδιο δεν έχουν γίνει δεκτά. Θα πιέσουμε μέχρι τέλους για να δοθούν λύσεις. Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, συναντηθήκαμε με τον κ. Κατρούγκαλο, συνομιλήσαμε μαζί του, του παρέδωσα τις προτάσεις τις οποίες έχουμε και του είπαμε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μειώσεις συντάξεων και μέτρα που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως είναι η αύξηση των εισφορών που οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας. Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά πρόκειται για μετάθεση του προβλήματος στις επόμενες κυβερνήσεις και γενιές. Τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν όσοι δεν έχουν βγει στη σύνταξη μέχρι τώρα. Αναμένουμε τη συνολική πρόταση της κυβέρνησης για να τοποθετηθούμε ενδελεχώς σε κάθε άρθρο».
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθύμισε πως η ΔΗΜΑΡ έχει πει από την πρώτη στιγμή, «ότι δεν μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί αποτελεσματικά από οριακές πλειοψηφίες 155 ή 153 βουλευτών. Ο κ. Τσίπρας λέει συνεχώς ότι έχει τους 153 και κυβέρνηση τετραετίας. Μένει να αποδειχθεί αυτό. Η χώρα όμως δεν αντέχει εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. έχει κάνει τα σχολεία μόνιμα εκλογικά κέντρα, όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν χρειαζόμαστε εκλογές, χρειαζόμαστε μια αποτελεσματική διακυβέρνηση για τον τόπο. Αυτή τη στιγμή δεν ασκείται αποτελεσματική διακυβέρνηση».