Νταβός: "Βαρύ" το πρωθυπουργικό πρόγραμμα

Με Σόιμπλε και Λαγκάρντ θα συναντηθεί, μεταξύ αρκετών άλλων υψηλόβαθμων προσώπων, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των εργασιών αλλά και το περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum στο Νταβός.

Όπως μεταδίδει ο skai.gr, στις 21 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τον Γάλλο Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

Την ίδια ημέρα, στο περιθώριο του Forum, o Πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αλλά και την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ειδικά τη συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ είχε επιβεβαιώσει από την Πέμπτη το Ταμείο.

Συναντήσεις θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας εξάλλου με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον Υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου καθώς και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Περαιτέρω θα συνομιλήσει με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη – ο οποίος θα έχει επίσης τριμερή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιτζί και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν – ενώ μία συντομότατη συνάντηση της τάξης των 15 λεπτών αναμένεται να έχει ο κ. Τσίπρας και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο στενός του συνεργάτης Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος θα εστιάσει στο κομμάτι των επενδύσεων.

Aλέξης ΤσίπραςΝταβός