Τόσκας: Η αστυνομία... "τσαλαπατήθηκε" στη συγκέντρωση των συνταξιούχων!

Ως… “αμυνόμενη” επιχείρησε να παρουσιάσει την αστυνομία στα πρόσφατα επεισόδια με τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, “στοχοποιώντας” το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στ. Παναγούλη, ο κ. Τόσκας του είπε ότι «στην συγκέντρωση ήταν παρόντες συνάδελφοι (σ.σ. βουλευτές) και πολιτικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και μου κάνει εντύπωση ότι τους υποκαθιστάτε», ενώ εμφάνισε την αστυνομία αμυνόμενη καθώς, όπως ανέφερε, την ώρα που γίνονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των υπευθύνων των δυνάμεων δημόσιας τάξης, «ξαφνικά 300 άτομα έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς απωθώντας τους και κάποιοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά».

Όπως είπε «επενέβησαν οι άνδρες που είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ασπίδες και επειδή τσαλαπατήθηκαν έγινε περιορισμένη χρήση χημικών».

«Κακώς έγινε αλλά ήταν πολύ περιορισμένη», τόνισε ο κ. Τόσκας σημειώνοντας μάλιστα όσον αφορά την «δακρυγόνο ουσία» που χρησιμοποιείται, πως «παρότι είναι μέσα στις διεθνείς προδιαγραφές, δεν είναι κάτι που είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων».

Ο κ. Παναγούλης σχολίασε ότι «θα περίμενα πως θα ζητούσατε συγγνώμη από αυτούς που τσαλαπατήθηκαν», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχουν ανάγκη την δική μου υπεράσπιση οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ». Όπως είπε «αυτοί εμπόδισαν παλαιότερα κάποιες δυνάμεις να εισέλθουν στην Βουλή όταν οι δικές σας είχαν κάνει πέρα», ενώ πρόσθεσε ότι οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ «είναι οι πιο διασφαλισμένες συγκεντρώσεις που γίνονται από το ‘74». «Το ξύλο είναι το ίδιο είτε δεξιό είτε αριστερό», ανέφερε ο κ. Παναγούλης, υπενθυμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αφόριζε τα ΜΑΤ και τα χημικά». «Οι άνθρωποι αυτοί που ξυλοκοπήθηκαν γιατί αγωνίζονται; Για να προασπίσουν το εισόδημά τους. Και εμείς τους είχαμε υποσχεθεί ότι όλα θα είναι ρόδινα. Και συνεχίζεται η ίδια πολιτική», πρόσθεσε ο ερωτών βουλευτής προειδοποιώντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση ότι από δω και πέρα «τέτοιες συγκεντρώσεις θα πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα και αλίμονο σε αυτόν που θα είναι στο υπουργείο αν θα έχουμε κάποιο θύμα».

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι «από την παρούσα θέση έχω αποδείξει πως σέβομαι κα υπηρετώ την ανάγκη προστασίας των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι οδηγίες και εντολές μου». «Δεν κουκουλώνω εγώ καταστάσεις. Η πολιτική ευθύνη βέβαια ανήκει σε μένα», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι «προσπαθούμε η καταστολή να γίνεται με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο». Όσον αφορά τις δράσεις του ΚΚΕ είπε ότι «στις διαδηλώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ο όποιος έλεγχος γίνεται με την ελάχιστη παρουσία αστυνομικών», ενώ απέδωσε εμμέσως τις εικόνες με τους υπερήλικες συνταξιούχους που κείτονταν στο έδαφος μετά την επίθεση των ΜΑΤ σε «συνδυασμό ατυχών συγκυριών ή ατυχών χειρισμών».

Λίγο αργότερα έλαβε τον λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου για να πει ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βάζει εμπόδια στην διαμαρτυρία, όπως οι κλούβες που μπήκαν στο δρόμο». «Τότε θα υπάρχει και σύγκρουση. Αυτός είναι ο ρόλος του ταξικού κινήματος αυτό έκαναν οι ταξικές δυνάμεις», ανέφερε.

Πηγή: tovima.gr

ΚΚΕΜΑΤΠΑΜΕΠαναγούληςσυγκεντρωση συνταξιούχωνΤόσκας