Το Λιμενικό συνεχάρη ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Ναυτιλίας επισκέφθηκε στις 10:30 ο αρχηγός της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τους τομέαρχες Εξωτερικών και Ναυτιλίας, Γιώργο Κουμουτσάκο και Νότη Μηταράκη.

Τον κ. Πλακιωτάκη υποδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του ΛΣ για τον τρόπο λειτουργίας του στη διαχείριση των περιστατικών έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. «Εδώ χτυπά η καρδιά του υπουργείου Ναυτιλίας καθώς το Λιμενικό, σε συνεργασία και με τα άλλα Σώματα, θα πρέπει να διαχειριστεί περιστατικά έρευνας και διάσωσης που δεν έχουν ωράριο και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης», ανέφερε ο αρχηγός του ΛΣ, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ σε ερώτηση του κ. Πλακιωτάκη εάν έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές, απάντησε: «Είναι μειούμενες λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών».

Αξιωματικοί από τον θάλαμο επιχειρήσεων έδειξαν στον κ. Πλακιωτάκη συγκεκριμένο συμβάν που ήταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή στη Λέσβο, στην περιοχή Συκαμιά και στο αεροδρόμιο, όπου δίνονταν στοιχεία από το κέντρο διαχείρισης για 1.353 μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΛιμενικόΠλακιωτάκης