Μελάς: «Και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ ήθελαν να ψηφίσουν Πρόεδρο»

Τον ισχυρισμό ότι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ ήθελαν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά φοβήθηκαν και μαζεύτηκαν – όπως είπε – μετά τις αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου, εξέφρασε συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.

Μάλιστα ο κ. Μελάς υποστήριξε ότι ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ, το όνομα του οποίου όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει, του ανέφερε ότι δέχεται μεγάλη πίεση από την εκλογική του περιφέρεια για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο συγκεκριμένος βουλευτής μου έλεγε. Πες στον πρόεδρο εσύ που έχεις άνεση. Γιατί να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο; Εγώ πάω στην περιφέρεια μου και μου λένε ότι δεν θα με ξαναψηφίσουμε αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα ξαναεκλεγώ», ανέφερε ο κ. Μελάς.

Παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Μελάς δεν θέλησε να κατονομάσει τους βουλευτές, αρκέστηκε πάντως να αναφέρει ότι στους τέσσερις βουλευτές είναι και άνδρες και γυναίκες.

Απάντηση των ΑΝΕΛ

Το γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ο διασκεδαστικός Παναγιώτης Μελάς πρέπει να αντιληφθεί ότι και οι αστειότητές του έχουν ένα όριο. Τον καλούμε μέσα σε 24 ώρες να δώσει ονόματα και επίθετα των τεσσάρων βουλευτών του Κινήματος που διαδίδει ότι “θέλουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά φοβούνται τον Πάνο Καμμένο”. Εάν δεν συμβεί αυτό τότε το κομμάτι της ψυχαγωγίας που μας προσφέρει, θα μετατραπεί σε εξώδικη πρόσκληση με τις προβλεπόμενες νομικές συνέπειες».

Οι διάλογοι Ξουλίδου – Σούκουρα

Τις αναφορές αυτές έκανε προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μελάς, αμέσως μετά την ακρόασή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία ασχολήθηκε με τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου σχετικά με προσπάθεια χρηματισμού της προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μελάς, απέδωσε την εμπλοκή του ονόματός του και την δημοσιοποίηση του θέματος σε σκοπιμότητες από την πλευρά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου και της κ. Ξουλίδου, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να του ασκηθεί πίεση για να μην ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν μπορεί για ένα θέμα που με αφορούσε να μην με έχουν ενημερώσει. Δεν μπορείς να μην ενημερώνεις αυτόν που τον αφορά και να βγαίνεις δημόσια να λες ψέματα. Αυτές είναι αισχρότητες και για αυτό έχω καταφύγει στις εισαγγελικές αρχές», τόνισε ο κ. Μελάς αιτιολογώντας έτσι και την αποχώρηση του από τους ΑΝΕΛ.

Νωρίτερα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας είχαν καταθέσει η Σταυρούλα Ξουλίδου, καθώς και οι Νότης Μηταράκης και Αδωνις Γεωργιάδης τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Η κ. Ξουλίδου κατέθεσε στην Επιτροπή όλους τους διαλόγους που είχε μέσω Facebook με τον Γιώργο Σούκουρα, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο το οποίο μέσω Facebook, της έκανε λόγο για χρηματισμό βουλευτών και παρότρυνε και την ίδια να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την κ. Ξουλίδου, από τις 17 σελίδες αλληλογραφίας που κατέθεσε αποδεικνύεται ότι το τελευταίο email ο κ. Σούκουρας της το έστειλε στις 20 Νοεμβρίου δύο ημέρες, όπως είπε, πριν το συνέδριο των ΑΝΕΛ στο οποίο της αναφέρει χαρακτηριστικά : «Είδες ο Μελάς τα πήρε».

Σύμφωνα πάντα με την κ. Ξουλίδου ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός αυτό απαξιώνοντας την προσωπικότητα του κ. Σούκουρα και πρόσθεσε ότι η ίδια θα προσφύγει στον εισαγγελέα για να της δοθούν τα ονόματα εκείνων που του είχαν δώσει άδεια εισόδου στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο Aδωνις Γεωργιάδης για τον οποίο ο κ. Καμμένος είχε αφήσει υπαινιγμούς ότι μαζί με τον Νότη Μηταράκη είχαν επαφές με τον κ. Σούκουρα επανέλαβε στην Επιτροπή όσα κατέθεσε και στον εισαγγελέα διαψεύδοντας κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Πριν δύο χρόνια μου έστειλε αίτημα στο Facebook το οποίο αποδέχτηκα. Δεν είχα επαφές ιδιαίτερες μαζί του. Τον δέχτηκα στο γραφείο μου στη Βουλή για περίπου δέκα λεπτά γύρω στις 21-27 Αυγούστου, όταν μου ζήτησε ο ίδιος ραντεβού γιατί είχε ενδιαφέρον για τα συνταξιοδοτικά των Βορειοηπειρωτών», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Γεωργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, που έκανε λόγο για γελοιότητες και σκοπιμότητα στο να συντηρείται ένα ανύπαρκτο θέμα ενώ ζήτησε από την Επιτροπή να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του Πάνου Καμμένου και της Σταυρούλας Ξουλίδου.

Στο κείμενο συμπερασμάτων της, η Επιτροπή Δεοντολογίας, τονίζει ότι οι καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, όπως εκείνες περί συνδιαλλαγής τους με στόχο την πολιτική τους επιβίωση προκειμένου να επηρεαστούν κατά την προσεχή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμφίβολα πλήττουν τους θεσμούς.

«Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία εξαιτίας άστοχων και προπετών ενεργειών βουλευτών και μη, προσφέρει πολύ αρνητικές υπηρεσίες, υπονομεύει και πλήττει το κύρος του κοινοβουλευτισμού, των βουλευτών και του Προέδρου της Δημοκρατίας», υπογραμμίζεται στο κείμενο της Επιτροπής Δεοντολογίας που καταλήγει σημειώνοντας:

«Ελάχιστο χρέος κάθε βουλευτή είναι η προστασία της Δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών Θεσμών και όχι η υπονόμευση τους ως εν προκειμένω».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5186318/p-melas-kai-alloi-boyleytes-twn-anel-hthelan-na-pshfisoyn-proedro/

ΑΝΕΛβουλευτέςΜελάςΠρόεδρος Δημοκρατίας