Τζιτζικώστας: "Ποτέ δεν στήριξα Τσίπρα"

Απάντηση στην ερώτηση που του έθεσε χθες από το “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσω της ίδιας εκπομπής.

Ο έτερος υποψήφιος για την αρχηγία, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ρωτήσει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αν μετανιώνει που είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ποτέ μα ποτέ δεν στήριξα τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω φύγει ποτέ από την ΝΔ. Αυτό που είχα πει τότε ήταν ότι πρέπει να θέλουμε να πετύχει η διαπραγμάτευση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, κι αντί να φέρει την καλύτερη λύση, έφερε την καταστροφή και το 3ο μνημόνιο» απάντησε ο Απ. Τζιτζικώστας, ενώ στο ερώτημα για την κυβέρνηση Σαμαρά, απάντησε ότι ζήτησε να υποχωρήσει στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην πάει η χώρα σε εκλογές.

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με φερόμενες δηλώσεις υποστήριξης του Κώστα Καραμανλή προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Απ. Τζιτζικώστας, ξεκαθάρισε ότι «ο Κώστας Καραμανλής όταν θέλει να πει κάτι, το λέει ευθέως. Αντιλαμβάνομαι τον πανικό κάποιων, αλλά ο Κ.Καραμανλής δεν έχει πει τίποτα. Έχει γραφείο Τύπου, το οποίο δεν έχει πει τίποτα, έχει μάλιστα διαψεύσει τις φήμες».

Σχετικά με δηλώσεις περί σαμποτάζ στην πρώτη προσπάθεια διενέργειας εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που το ερευνά η Δικαιοσύνη, εξέφρασε, ωστόσο, και τους δικούς του προβληματισμούς.

«Είναι λογικό να ακουστούν και κάποιες κουβέντες παραπάνω, αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα της παράταξης», σχολίασε αναφορικά με τις εσωκομματικές διαμάχες, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα διαπροσωπικό πρόβλημα μεταξύ των υποψηφίων, οι διαφορές μας αφορούν στο μέλλον της ΝΔ».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι είναι φίλος και με τους τρεις συνυποψηφίους του, και ερωτηθείς ειδικά για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σημείωσε ότι «ο κ.Μείμαράκης έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη, την κράτησε σε μια δύσκολη φάση το καλοκαίρι» είπε, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι αυτό έγινε «με λάθος τρόπο».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ως εξωκοινοβουλευτικός, απάντησε ότι «θα το μετατρέψω σε πλεονέκτημα για την ΝΔ. Όλες τις μάχες τις κερδίζαμε μέσα στη Βουλή» και επανέλαβε πως «η προτεραιότητα μας πρέπει να είναι στην κοινωνία, εκεί χάνουμε τη μάχη».

Για την επόμενη μέρα, σε περίπτωση εκλογής του, σημείωσε ότι θέλει να δει το αποτέλεσμα των εκλογών, «γιατί όποιες επιλογές κάνω την επόμενη μέρα, θέλω να εξασφαλίσω την ενότητα και την αξιοσύνη».

Και ο Απόστολος Τζιτζικώστας διέψευσε τα όσο ακούγονται για τυχόν δημιουργία κόμματος των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν καμία βάση αυτά που ακούγονται για νέο κόμμα Σαμαρά – Βενιζέλου».
«Εκφράζω το όλο της παράταξης»

Σχετικά με την πολιτική ταυτότητα των υποψηφίων σημείωσε ότι «ο κάθε υποψήφιος εκφράζει κάτι. Εγώ εκφράζω το ‘όλο’ της παράταξης, η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια να μπει στη λογική να βάζει ταμπέλα στα στελέχη της. Πρέπει να γίνει πάλι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που θα διώξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε «επικίνδυνα» τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, αναφέροντας το ζήτημα του προσφυγικού, το ότι «κινδυνεύουμε να μας επιβάλλουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, ότι δεν υπάρχουν φάρμακα στα νοσοκομεία,κτλ.

«Έχουν γίνει λάθη και το έλεγα όταν γίνονταν και πριν γίνουν τα λάθη» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «αν δεν γίνονταν, δεν θα φτάναμε στο να παραδοθεί η χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη 2 εκατ. πολιτών τα τελευταία χρόνια. Εμείς κάναμε λάθη, παρεκκλίναμε από την πολιτική μας, δεν προχωρήσαμε όσο τολμηρά έπρεπε».

«Δεν μπορεί να μου προσάψει κάποιος του παρελθόντος» είπε, τονίζοντας ότι αυτή είναι «η δύναμη της υποψηφιότητάς μου είναι ότι, θα μπορούμε να μιλήσουμε για το αύριο».

«Αυτό που ζητώ είναι να αλλάξουμε μαζί σελίδα» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κατά των συμμαχιών, καθώς «αν έκανα συμμαχίες, θα σήμαινε ότι κάνω ακριβώς αυτό το οποίο έρχομαι να αλλάξω. Το σύστημα των βαρωνιών, των συμφωνιών που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα».

Πηγή: antenna.gr

Τζιτζικώστας