Guardian: Ο Αθανασίου είναι ομοφοβικός -Συντάσσεται με την άποψη της Χρυσής Αυγής

Η άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου να δώσει το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται, έτσι όπως αναπτύχθηκε από τον ίδιο την Τρίτη σε τηλεοπτική του συνέντευξη, έφτασε μέχρι τη Μ. Βρετανία.

Η εφημερίδα Guardian αφιερώνει ένα ολόκληρο άρθρο στα λόγια του κ. Αθανασίου και τον χαρακτηρίζει «ομοφοβικό». Αναφέρει, δε, πως τα λόγια του προκάλεσαν τρόμο στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των λογής ακτιβιστών στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα σημειώνει πως μόλις πέρυσι η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς απέτυχε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις ως προς το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών. Αμέσως μετά την απόφαση ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει το άρθρο, θέλησε να κάνει μια κίνηση, αλλά αμέσως «πάγωσε» όταν δέχθηκε τα πυρά της Εκκλησίας και των δεξιών του κόμματός του. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.iefimerida.gr/news/181030/guardian-o-athanasioy-einai-omofovikos-syntassetai-me-tin-apopsi-tis-hrysis-aygis#ixzz3KowETUO5

GuardianΑθανασίουγάμοςΟμόφυλα ζευγάριαΧρυσή Αυγή