Άμεσα μέτρα ώστε η κρίση της Ειδομένης να μην μεταφερθεί στα αστικά κέντρα

Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, η κρίση στην Ειδομένη θα μεταφερθεί, δυστυχώς πολύ γρήγορα στα μεγάλα αστικά κέντρα, προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ένταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή.

“Ήδη είχαμε τον πρώτο νεκρό μετανάστη. Η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι ακόμα μια φορά επικοινωνιακές συσκέψεις και συνεντεύξεις Τύπου;”, διερωτάται το κόμμα και τονίζει ότι “η ανεπάρκεια των πολιτικών του τελευταίου χρόνου, δίνει αφορμές για να ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αποβολή της χώρας μας από τον ενιαίο χώρο Σένγκεν”.

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι “και αυτές δεν αντιμετωπίζονται με την προχειρότητα των δηλώσεων της Κυβερνητικής Εκπροσώπου. Χρειάζεται επί τέλους σοβαρή δουλειά” και προσθέτει ότι “η αφελής προσέγγιση των συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με όρους υποκειμενικής ηθικής και δικαιοσύνης είναι ατελέσφορη για τα εθνικά μας δίκαια ειδικά μάλιστα όταν συνδυάζεται με καθυστερήσεις στην υλοποίηση συμφωνιών που η ίδια η κυβέρνηση θεώρησε δική της επιτυχία”.

Όπως υποστηρίζει,”αυτές οι καθυστερήσεις αύξησαν τη διαπραγματευτική ισχύ της Τουρκίας με περίτρανη απόδειξη τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας” και σημειώνει ότι “το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, αλλά να προωθήσουμε και βιώσιμες λύσεις για το μείζον ανθρωπιστικό θέμα των προσφύγων. Τόσο με τις πρωτοβουλίες της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στην συνάντηση των αρχηγών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ε.Ε., όσο και με την θετική μας στάση στο θέμα, στο πρόσφατο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών”.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει “επί τέλους τις ευθύνες της, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, να υπερασπιστεί αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον”.

ανακοίνωσηΕιδομένηΠΑΣΟΚπρόσφυγες