ΝΔ: Ο... Αη Βασίλης έρχεται στις 20!

Στις 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου. Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2016.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η ΚΕΦΕ της ΝΔ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με online σύστημα και μένει να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή τους μετά από νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.
Το απόγευμα της Τετάρτης  η ΚΕΦΕ, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόταση της εταιρείας Vodafone,  αποφάσισε ο πρώτος γύρος των εκλογών να διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου (αντί για τις 13 που είχε αρχικά προταθεί) και ο δεύτερος γύρος για τις 10 Ιανουαρίου, καθώς η 27η Δεκεμβρίου «έπεφτε» μέσα στα Χριστούγεννα.

Μετά την επιστολή της εταιρείας στην ΚΕΦΕ- η οποία περιείχε τεχνική πρόταση και οικονομική προσφορά και  ενημέρωνε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή στις 13 Δεκεμβρίου- πραγματοποιήθηκε συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα. Εν συνεχεία η ημερομηνία «κλείδωσε» και το «γαλάζιο» επιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει με την ανάθεση, παραβλέποντας τις όποιες μικρές ενστάσεις που εστίαζαν στο γεγονός ότι ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί με το νέο έτος και μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προταθεί -και θα συζητηθεί σήμερα στην ΚΕΦΕ- να μπορούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν το κέντρο που θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του πρώτου, εξαιτίας των μετακινήσεων που τυχόν γίνουν λόγω εορτών.

Πηγή: ΑΠΕ, Πρώτο Θέμα

εκλογέςΝΔ